Kalendri kasutamise 6 kasutegurit

kalender-Pille-mutli

Kalendri kasutamise 6 kasutegurit

Kas jõuad tehtud kõik, mis plaanid? Kas Sina kasutad igapäevaselt kalendrit? Kas vaatad sealt vaid kuupäeva ja lükkad seinakalendri aknakest uuele päevale, või kasutad kalendrit teadlikult, et oma energiat ja mälu säästa?

Mina olen liikunud esimeselt variandilt teisele, 😊 kusjuures see on mul liiga kaua aega võtnud. Olen pisteliselt kalendrit kasutanud kogu oma elu, aga järjekindluse saavutasin alles viimaste aastate jooksul, tänu oma esimesele personaaltreenerile, kes tüütu järjekindlusega minult kalendri täitmist nõudis. Täna olen talle selle eest väga tänulik, sest see harjumus on paljutki minu elus muutnud. Olen algset, väga lihtsat kalendrit natuke täiendanud, ja Sa saad selle endale TÄIESTI TASUTA  alla laadida allolevast vormist. Kui soovid eriti edasiviivat varianti, tule „Minu Eluraamat“ kursusele, kus on terve moodul ajale ja kalendrile pühendatud. 

Et Sina ei peaks pikalt vaevlema, annan Sulle kiirelt 5 õppetundi, mida olen aastate jooksul kalendri ja planeerimisega sõbraks saades läbinud:

Lae alla tasuta planeerimise kalender:

1. Mul on ROHKEM AEGA

Jaa, just – mul on päeva jooksul oluliselt rohkem aega kui varem, sest ma tean päris täpselt, mida ma kuna teen, miks ma teen ja kus ma teen. Seega leian terve päeva vältel hetki iseenda jaoks, et liikuda, nautida tassikest teed, lugeda mõni lehekülg heast raamatust, vaadata pilvi, sügada kassi  või minna metsa seenele. Mul ei vasarda kogu aeg peas tegemata tööde nimekiri, sest mul pole seda. Naiivne oleks arvata, et mul pole tegemata asju, aga need ei sega mind. Enam ei sega. Mõnus tunne, kui mina juhin aega, mitte aeg ei juhi mind. No vähemalt aeg-ajalt võiks ju selline illusioon tekkida.  😊

2. Ma JÕUAN ROHKEM

Ühes ajaühikus nimelt – ma saan rohkem tehtud  kui enne. Sest mul on asjad läbi mõeldud. Mul on planeeritud aeg nende tegemiseks. Kui olen eriti hoos, jääb aega üle, mida saan taas iseenda või millegi muu toreda jaoks kasutada. Mul on päeva peal ainult mõned asjad, mida ma päriselt tahan ära teha, mis on minu jaoks olulised ja mis mind edasi aitavad, mul ei ole nimekirjas 25 asja …. Samas on palju asju, mida ma enam üldse ei tee – sest mitte midagi ei juhtu, kui mõned asjad kellelegi teisele delegeerid või üldse tegemata jätad. Igas päevas on nii palju pisiasju, mille peale pole päriselt mõtet oma energiat kulutada. Kas Sina tead, millise sudru-mudru peale Sinu aeg kulub?

3. Lihtsam on HOIDA FOOKUST

Alates ajast, kus ma ei taha enam päeva jooksul sadat asja tehtud saada, vaid keskendun mõnedele, aga olulistele punktidele, on oluliselt kergem hoida fookust teemadel, mis on minu jaoks päriselt olulised. Mul on kolm nädala fookust:

  • Eraeluline
  • Tööalane
  • Arengualane

Igast valdkonnast üks – ja iga päeva peal ainult 1 oluline asi igast valdkonnast, mis ma pean kindlasti ära tegema. Neile lisaks siis veel mõned minu jaoks olulised asjad, mis peavad aetud saama. Kõik. Kui miskit teen lisaks, on puhas boonus! Ja tähistamist väärt!

4. Mul EI OLE KIIRE

Oh, see on hea tunne! Ja ma ei unusta tähtsaid tegemisi, sest need on kalendris kirjas. Ma jõuan igale poole õigeks ajaks, ma saan ilma vererõhu tõusuta kodust minema, ei pea kihutama, peas vasardamas järjekordne vabandus, miks ma õigeks ajaks ei jõua. See kõik on möödanik. Ma ei ole ajalõksus – kiire-kiire-kiire. Mul on alati aega. Iseenda jaoks, oma kallite jaoks, sõprade jaoks. Kui võtan kiiruse maha, rahuneb maailm nii minu sees kui minu ümber.

5. Ma olen RAHULIKUM

Ja rahulolevam. Kui minu elust kaob ära kiirus, tuleb asemele rahu. Ma ei lähe enam iga asja peale närvi, ma ei reageeri üle, ei organiseeri üle, ei mõtle üle. Sest ma olen paremini tasakaalus. Ma märkan rohkem, tunnen ja tunnetan rohkem. Olen rohkem kohal, siin ja praegu. Tasakaal on mulle hea. Kahtlustan, et ka Sinule.

6. Ma ei ole enam VÄSINUD

Just. Ja see on imeline tunne, kui istun õhtul diivanil, aurav teetass käes, ja ma polegi surmväsinud, nagu varemalt! Ma jaksan nautida õhtuid, raamatuid, koristamist ja vahel mõnd head filmi – mida parasjagu teha valin! Ma lihtsalt olen ja naudin päeva jooksul tehtut, mõnuga tehtut. Mõtisklen homsest päevast ja sellest, mida toredat eesolev nädal ja kuu mulle toob. Kui vaja, jaksan pidutseda, sõpradega klaasikest veini juua või tantsida hommikuni. Sest ma oskan omale antud aega mõnuga kasutada. Vahel meenub, kuidas ma varemalt igal õhtul rampväsinuna voodisse vajusin …..

Mis Sinu elus muutuks, kui Sul oleks aeg hästi planeeritud, kui Sa jõuaksid vähema ajaga rohkem, kui Sul ei oleks enam kiire ja Sa oleksid edukam kui täna?

Meil on kõigil ühepalju aega

Minuga juhtusid kõik need toredad asjad, millest ma kirjutasin. Selle tulemusena olen täna oma eluga oluliselt rohkem rahul kui paar aastat tagasi, mul on PÄRISELT aega. Mõelda ja kuulata, õppida ja lugeda, ennast ja maailma avastada. Imeline tunne. Ma olen väga tänulik oma õpetajatele.

Meil kõigil on täpselt ühepalju aega – 24h ööpäevas. Aja kasutusoskus teebki ühed inimesed edukamaks kui teised – kui neil on sarnased eeldused. See on igati väärt tööriist, mida hästi osata. Kui tunned, et Sul on siin vajakajäämisi, siis mõtle, kuidas Sa saad oma ajakasutust parandada. Alusta tasuta töölehest ja kui endast ja oma ajast vähegi hoolid, tule kursusele „Minu Eluraamat“ kus muude tarkuste hulgas omandad ka oskuse suurepäraselt oma aega kasutada ja tunnetada.  

Meie elu on meie endi teha. Me kõik teeme iga päev tuhandeid valikuid. Ka Sina.

Vali targalt!